Vlijmscherp logo - geen icoon Vlijmscherp logo - favicon
+31 (0)40 711 40 90

Blog

5 SEO tips die je niet mag missen!

  Je hebt me geraakt!

  Ik wil graag meer weten.
  Bel of mail mij.

  Velden met een * zijn verplicht.

  5 SEO tips die je niet mag missen!

  Een goede website is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit verbetert je vindbaarheid en draagt bij aan de kwaliteit van je website. Om ook in het najaar van 2018 goed te blijven scoren in Google is het belangrijk dat je de juiste SEO tips toepast. Daarom hebben we de 5 belangrijkste SEO tips voor dit najaar op een rijtje gezet.

  SEO

  Search Engine Optimalisation oftewel SEO is organische zoekmachineoptimalisatie voor websites en apps. De organische resultaten worden ook wel omschreven als natuurlijke zoekresultaten en deze bevinden zich onder de advertenties in de zoekmachine. In dit geval wordt dus onderscheid gemaakt tussen zoekmachine adverteren(SEA) en zoekmachine optimalisatie(SEO). In dit artikel zullen wij op laatstgenoemde ingaan en geven we je 5 praktische SEO tips om je op weg te helpen.

  #Tip 1: Content is King
  Google houdt van uitgebreide artikelen omdat hierin de meeste kans is om het juiste antwoord te vinden. Om deze reden zullen artikelen onder de 300 woorden minder goed gerankt worden dan artikelen boven de 2000 woorden. Het beste is om artikelen rond de 700 woorden te schrijven. Daarnaast is het ook aan te raden om afbeeldingen, video′s of grafieken toe te voegen aan het bericht. Google ziet dit als een waardevolle toevoeging.

  #Tip 2: Zorg voor goede titels
  Dit is een SEO-wijsheid die al langer bekend is, maar we beginnen de laatste jaren pas echt te ontdekken dat de titel tag misschien wel de belangrijkste factor is voor een goede vindbaarheid. Denk daarom goed na bij het bedenken van de titel van je pagina. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet;

  • Schrijf voor elke pagina een unieke SEO-titel
  • Maak de titel niet langer dan 55 tot 60 tekens
  • Zorg voor een scheidingsteken tussen je tekst en je merknaam
  • Plaats het belangrijkste zoekwoord vooraan
  • Vermijd woorden als ‘home’ in de titel
  • Doe onderzoek naar zoekwoorden

  #Tip 3: Maak gebruik van Youtube
  Wist je dat YouTube na Google de belangrijkste zoekmachine is? Door video′s te plaatsen via Youtube verbeter je de autoriteit van je website. Google plaatst video′s namelijk ook los in de SERP (Search Engine Results Page, oftelwel de zoekresultaten van Google). Tevens is YouTube een veelgebruikte zoekmachine en wordt naast de SEO in Google ook video SEO op YouTube geoptimaliseerd.

  #Tip 4: Zorg voor een SSL certificaat
  Met een SSL certificaat krijgt de bezoeker bij het bezoeken van je website een groen slotje te zien in de adresbalk van de browser. Hiermee kan deze zien dat je site veilig omgaat met gegevens. Daarnaast biedt een SLL certificaat ook een aantal andere voordelen. Zo heeft het ook een positieve invloed voor je SEO; Google rankt websites met SSL hoger dan een vergelijkbare website zonder SSL.

  #Tip 5: Houd rekening met voice search
  De opkomst van voice search neemt in een sneltreinvaart toe. Er wordt verwacht dat steeds meer mensen gebruik gaan maken van hun stem wanneer ze iets willen opzoeken. Door tegen je mobiele telefoon te praten kun je op een snelle manier vinden wat je zoekt. Veel jongeren doen dit al en het gebruik hiervan zal alleen maar toenemen. Deze gesproken zoekopdrachten zullen met name mobiel worden gedaan en zullen vragend zijn. Houd hier dus rekening mee bij bijvoorbeeld het toepassen van bepaalde keywords.

  Gerelateerde specialisme


  Website
  structuur

  Terug naar overzicht