Vlijmscherp logo - geen icoon Vlijmscherp logo - favicon
+31 (0)40 711 40 90

Websitestructuur

Een goede websitestructuur is de basis van online vindbaarheid.

  Je hebt me geraakt!

  Ik wil graag meer weten.
  Bel of mail mij.

  Velden met een * zijn verplicht.

  SEO Website structuur

  Met de website structuur worden alle pagina’s van de website bedoeld die logischerwijs bij elkaar horen en in categorieën kunnen worden verdeeld. De website structuur wordt bepaald door de wijze waarop de landingspagina’s binnen de website zijn ingedeeld en zijn gecategoriseerd in relevante zoekwoord categorieën.

  Voor het verder optimaliseren van SEO is een goede basis belangrijk. De basis bestaat uit een goede website structuur, welke ook onderdeel is van een zoekwoorden onderzoek. Dit is van belang, of je nu zelf een nieuwe website maakt, of je hebt al een website die verder geoptimaliseerd moet worden. Denk goed na over de structuur, aangezien het aanpassen van pagina´s op een bestaande website grote negatieve invloed kan hebben op de vindbaarheid van die pagina. Het is dan ook aanbevolen om de website structuur te laten uitvoeren door een SEO specialist. Vlijmscherp kan jou hiermee helpen.

  Zodra je een domeinnaam opgeeft wordt de website ingeladen in de webbrowser. De eerste pagina die dan verschijnt wordt de homepage genoemd. Deze pagina bevindt zich op het hoogste niveau. Als er vervolgens categorieën worden toegekend ontstaat er een hiërarchische site structuur, ook wel de URL structuur genoemd. De website structuur is de verdeling van alle webpagina’s in zoekwoord categorieën. De URL structuur is de opbouw van de URL.

  Voorbeeld:
  Logischerwijs bevindt de domeinnaam (de homepagina) zich op het hoogste niveau.
  https://www.domeinnaam.nl

  Daarna volgen de subniveaus: /niveau2/niveau3
  https://www.domeinnaam.nl/niveau2/niveau3

  Waarom is een goede website structuur belangrijk?

  Het is relevant voor bezoekers en voor een zoekmachine als Google om categorieën aan te brengen. Het vlijmscherpe mes snijdt zo aan twee kanten. Bezoekers kunnen met een optimale sitestructuur sneller vinden wat ze zoeken. Aan de andere kant van het vlijmscherpe mes kunnen zoekmachines als Google beter het onderwerp van de landingspagina’s vaststellen, omdat de pagina’s een relevante beschrijvende benaming hebben. Op deze manier bepaalt een zoekmachine beter de context van relevante zoekwoorden en jouw website indexeert beter in de zoekmachines.

  Hoe wordt een goede website structuur samengesteld?

  Tijdens het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek worden relevante zoekwoorden gecategoriseerd. Op basis hiervan wordt de site structuur bepaald. Het logisch indelen van zoekwoorden heeft onder andere betrekking op producten en diensten die jouw bedrijf aanbiedt. Als je een webshop hebt moet je denken aan product hoofdcategorieën en product subcategorieën.