Vlijmscherp logo - geen icoon Vlijmscherp logo - favicon
+31 (0)40 711 40 90

Google Analytics

Creëer inzicht in je website data!

  Je hebt me geraakt!

  Ik wil graag meer weten.
  Bel of mail mij.

  Velden met een * zijn verplicht.

  Google Analytics

  Is jouw website voorzien van interessante content die de doelgroep aantrekt? Dan ben je waarschijnlijk ook benieuwd wat het verkeer op jouw website doet.

  Waarvoor dient Google Analytics?

  Met behulp van Google Analytics kan er inzicht worden verkregen in verkeer naar landingspagina’s toe en hoe dat het verkeer zich binnen de website verplaatst. Je kan met een Google account toegang krijgen tot Google Analytics. Er dient een Google Analytics tracking code (UA-code) vlak na de open tag in de broncode van alle pagina’s gezet te worden om data inzichten te krijgen in Google Analytics. Vanaf het moment dat de UA trackingcode aanwezig is zal Google Analytics met behulp van een sessie data verzamelen. Het is mogelijk om in Google Analytics relevante landingspagina’s te monitoren en zodoende ook landingspagina’s te analyseren die minder verkeer hebben. Zo ben je in staat om content op die landingspagina verder te optimaliseren voor de doelgroep.

  Google Search Console gekoppeld in Google Analytics

  Als Google Search Console in Google Analytics wordt geïntegreerd komen we tot uitgebreidere data inzichten in Google Analytics. Dit geeft mogelijkheden om jouw website SEO technisch verder te optimaliseren. Aan de hand van data uit Google Analytics kunnen data-driven beslissingen worden genomen, om enerzijds de website SEO technisch te optimaliseren en anderzijds verbetervoorstellen te geven voor content.

  Geografische spreiding van bezoekers ontdekken

  Wil je weten of dat jouw doelgroep van de website zich vooral binnen Nederland bevindt? Verkrijg uitgebreide statistieken over het verkeer naar jouw website toe. Op basis van deze data kun je beslissingen nemen om jouw website verder SEO technisch te optimaliseren of om met behulp van een nieuwe top level domeinnaam extensie het bereik van de website uit te breiden naar een ander land. De content moet optimaal aansluiten bij de geografische spreiding en de taal die de doelgroep begrijpt. Dit vergt de juiste technische optimalisaties waarin Vlijmscherp jou in kan adviseren en ontzorgen!

  Er zijn een tal van mogelijkheden te bedenken waarvoor Google Analytics jouw voordelen kan bieden als data op de juiste wijze wordt geïnterpreteerd. Vlijmscherp, SEO specialist in Eindhoven, kan jouw bedrijf jouw bedrijf helpen om jouw website optimaal lokaal vindbaar te maken met behulp van data analyse in Google Analytics.

  Bredere data inzichten na koppeling van Google Search Console in Google Analytics. Nadat een property in Google Search Console is geverifieerd is het mogelijk om in Google Search Console technische verbeterpunten voor de website te rapporteren. Google Search Console is zodoende een gratis SEO tool die gebruikt kan worden bij het signaleren van bijvoorbeeld: fout 404 pagina’s op jouw website.