Vlijmscherp logo - geen icoon Vlijmscherp logo - favicon
+31 (0)40 711 40 90

Google Search Console

De SEO prestaties van jouw website monitoren?

  Je hebt me geraakt!

  Ik wil graag meer weten.
  Bel of mail mij.

  Velden met een * zijn verplicht.

  Google Search Console

  Google Search Console kan gebruik worden als gratis SEO technische analyse tool. Je kunt meerdere websites verifiëren onder één Google account. Het verifiëren van een website property is een vereiste om je als website eigenaar te verifiëren en toegang te krijgen tot Google Search Console. De verificatie verloopt vaak via een Google Analytics account of Google Tag Manager account. Dit is het geval zodra er een Google Analytics tracking code is geïmplementeerd, of als er een Google Tag Manager container fragment is geplaatst op jouw website. De verificatie vaak snel te implementeren. Analyseer dagelijks de verbeterpunten voor jouw website. Kom je verbeterpunten tegen die je zelf niet kunt uitvoeren of wil je graag jouw website op verbeterpunten laten controleren met Google Search Console? Vlijmscherp adviseert je graag hoe dat je deze verbeterpunten kunt uitvoeren.

  Hoe kan ik Google Search Console in gebruik nemen?

  Met een Google account en een geverifieerde website URL property in Google Search Console kun je toegang verkrijgen tot Google Search Console. Er zijn diverse methoden om een property verifiëren, Vlijmscherp als SEO specialist kan je bij deze verificatie helpen. Ook als je vragen hebt over onderwerpen uit Google Search Console geven we je graag advies om Google Search Console in gebruik te nemen.

  Waarom Google Search Console gebruiken?

  Met Google Search Console kom je meer te weten over de prestaties, technische fouten en verbeterpunten van jouw website. Het is voor een zoekmachine als Google relevant dat jouw website geen 404 fouten bevat. Dergelijke fouten leiden tot slechte gebruikerservaringen van jouw website, maar ook tot slechtere organische posities op relevante zoekwoorden. Google zal een website vol met 404 fouten daarom ook lager waarderen in de zoekresultaten. Zorg dat met behulp van het configureren van redirects de 404 fouten worden opgelost. In het geval een een website migratie en het hernoemen van de bestaande pagina’s ontstaan er 404 pagina’s. De opgevraagde pagina in de browser wordt dan niet op de server gevonden.

  Aan de slag met Google Search Console

  Wil je graag gebruik gaan maken van de mogelijkheden van Google Search Console, maar heb je zelf niet de technische kennis paraat, laat je dan helpen door SEO specialist: Vlijmscherp. Neem vrijblijvend contact met ons.