Vlijmscherp logo - geen icoon Vlijmscherp logo - favicon
+31 (0)40 711 40 90

Blog

Bloggen voor seo

  Je hebt me geraakt!

  Ik wil graag meer weten.
  Bel of mail mij.

  Velden met een * zijn verplicht.

  Bloggen voor seo

  Bloggen voor een hogere positie in Google ofwel bloggen voor seo, want hoog scoren in Google dat willen we allemaal. Toch? Kan dat dan ook met blogberichten? Goede vraag! In deze blog geef ik jou het antwoord.

  Wat is een blog?

  Laten we bij het begin beginnen met de vraag ‘wat is een blog’. Wel zo handig om te weten wat een blog inhoudt als je wilt bloggen voor seo. Een blog is een webpagina waar regelmatig nieuwe berichten worden geplaatst, deze berichten noemen we blogposts. Wat jij nu leest is ook zo’n blogpost. Een online artikel wat zowel informerend als inspirerend kan zijn. Dit is vast niet de eerste blog die je leest, want ze bestaan al een tijdje en zijn er in allerlei soorten en maten. Reisblogs, foodblogs, interieurblogs, beautyblogs, filmblogs en carrière blogs, om maar even wat voorbeelden te noemen.

  Bloggen voor seo, voor elke branche interessant?

  Ik gaf je zojuist al een aantal voorbeelden van populaire blog soorten. Zoals je ziet is er voor elk onderwerp wel een blog te schrijven. Dat maakt bloggen voor seo voor elke branche relevant. Of je nu diensten verleent of producten verkoopt, nationaal of internationaal actief bent of je richt op de business-to-business of business-to-consumer markt.

  Wat zorgt ervoor dat je hoog scoort in Google met bloggen voor seo?

  Een blog is dus een online artikel en voor elke branche interessant, maar kun je met een blog ook hoog ranken in Google? Het antwoord is ja. Een blogpagina die regelmatig wordt aangevuld met nieuwe blogs over onderwerpen die voor jouw doelgroep relevant zijn, kan een groot verschil maken voor de prestaties van jouw website in de zoekmachine. En dat heeft verschillende redenen.

  1. Actuele en frisse content
  Google toont zoekers het liefst relevante en actuele content. Pagina’s of berichten waar al jaren niets aan gedaan is passen niet in die categorie. Heb jij een website waar regelmatig aan wordt gesleuteld, dan toon je aan dat de site wordt onderhouden en actuele info bevat. Voor het algoritme van Google is dit een extra reden om wat vaker langs te komen en jouw website te indexeren. Bloggen voor seo is een vrij simpele en effectieve manier om jouw site van nieuwe content te voorzien.

  2. Bezoekers blijven langer op jouw website
  Niets zo vervelend als een resultaat in de zoekopdrachten dat niet aansluit op wat jij zoekt. Ook Google vindt dit heel vervelend. Het zorgt voor een hoog bouncepercentage en korte verblijfsduur op jouw pagina. Een blogpost met relevante info geeft bezoekers een reden om een tijdje op de pagina te blijven hangen, om de blog te lezen en door te klikken naar andere pagina’s op jouw website. Met bloggen voor seo verhoog je de ‘time on page’ en dat is weer een teken voor Google dat de zoeker heeft gevonden wat hij zocht.

  3. Werk aan jouw autoriteit
  De autoriteit van een website wordt voor de organische posities in Google steeds belangrijker. De autoriteit wordt bepaald door verschillende factoren zoals de ‘leeftijd’ van het domein of de pagina, het aantal directe sitebezoekers en het aantal interne en externe links. Aan de ‘leeftijd’ kun je niets veranderen door te bloggen voor seo. De andere factoren kun je daarentegen wel beïnvloeden. Met goede content die antwoord geeft op de vragen van jouw doelgroep, of beter gezegd zoekopdrachten van jouw doelgroep, trekt de pagina meer webverkeer aan. Blogs zijn tevens perfect om te werken aan jouw interne linkstructuur en ook nog eens hartstikke ‘deelbaar’. Vindt een andere website jouw blog ook interessant en plaatsen zij een externe link, goed bezig! Het plaatsen van deze links wordt linkbuilding genoemd. Google vindt aanbevelingen van andere sites heel belangrijk.

  Het is bij bloggen voor seo natuurlijk wel belangrijk dat jouw blog seo-geoptimaliseerd is.

  Onmisbare tips voor bloggen voor seo

  Bloggen voor seo ook eens proberen? Goed idee! Ik geef je een paar tips die jou op weg helpen naar goede seo teksten.

   • Denk aan de keywords
    Het is je misschien wel opgevallen dat een aantal keer de term ‘bloggen voor seo’ terugkomt in deze blog. En dat is bewust. Een blog kan net zo goed in Google scoren als een webpagina, je let bij het schrijven ervan dus ook op dezelfde dingen. Door de zoekterm regelmatig te benoemen in de koppen en de tekst, laat je aan Google weten dat het de meest relevante pagina voor de zoekopdracht is zoals hier ‘bloggen voor seo’. Belangrijk aandachtspuntje, houd de tekst wel leesbaar. Te vaak een zoekwoord benoemen wordt ook door Google opgemerkt en juist afgestraft.
   • Plaats interne links in jouw blog
    Werk aan je autoriteit door intern naar andere relevante pagina’s van jouw site te linken. Pas dit ook toe door vanuit andere pagina’s of blogs naar de ‘nieuwe’ blog te linken.
   • Vergeet de meta title en meta description niet
    Is jouw blog klaar voor plaatsing? Top, maar vergeet niet de meta title en description in te vullen. Dat helpt Google te herkennen waar de pagina over gaat, maar het helpt ook de zoeker. Met een goede meta title en description overtuig jij de zoeker op jouw link te klikken. Houd daarbij rekening met het maximaal aantal tekens en neem altijd het keyword mee in de titel (50 tekens) en de omschrijving (150 tekens).

   

  Geen schrijfskills of seo-ervaring?

  Geen schrijfskills of seo-kennis in huis? Of simpelweg de tijd niet om te bloggen voor seo? Geen enkel probleem, daar heb je seo-specialisten voor. Benieuwd naar de mogelijkheden van blogs voor jouw online marketing strategie? Wij denken graag met je mee! Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of een vlijmscherp advies.

  Gerelateerde specialismen


  SEO
  analyse

  Terug naar overzicht