Vlijmscherp logo - geen icoon Vlijmscherp logo - favicon
+31 (0)40 711 40 90

Blog

Goodbye Google AdWords, hello Google Ads

  Je hebt me geraakt!

  Ik wil graag meer weten.
  Bel of mail mij.

  Velden met een * zijn verplicht.

  Goodbye Google AdWords, hello Google Ads

  Op woensdag 27 juni 2018 is Google Ads geïntroduceerd als de vernieuwde en verbeterde Google AdWords. Naast een wijziging van de naam werd er in alle onderdelen van Google AdWords een nieuwe interface en logo doorgevoerd.

  Wat verandert er in Google Ads?

  1. Slimme campagnes of Smart Campaigns
  Google introduceert ‘Smart campaigns’, de nieuwe standaard voor kleine bedrijven. Slimme campagnes maken het voor beginnende adverteerders eenvoudig om met Google Ads aan de slag te gaan. Op basis van de doelstelling van de campagne wordt de advertentie, de targeting en de plaatsingen volledig geautomatiseerd. Zelfs als een adverteerder geen eigen website heeft, kan gebruik worden gemaakt van automatisch geoptimaliseerde landingspagina’s.

  2. Google Marketing Platform
  Google bouwt met Google Marketing Platform voort op bestaande integraties tussen DoubleClick en Google Analytics 360 Suite. Google Marketing Platform is een geïntegreerd advertentie- en analyseplatform dat een betere samenwerking voor uw marketingteams mogelijk maakt. Dit platform is bedoeld om je te helpen bij het plannen, kopen, meten en optimaliseren van digitale media en klantervaringen op één plek.

  3. Google Ad Manager
  Google Ad Manager combineert DoubleClick for Publishers en DoubleClick Ad Exchange in één omgeving onder de naam Google Ad Manager. De manier waarop publishers content monitoren is veranderd. Tegenwoordig zijn er veel verschillende platformen en schermen nodig om een onderneming goed te kunnen monitoren. Dit is door Google Ad Manager verleden tijd.

  Wat gebeurt er met mijn bestaande campagnes?
  Niets, je kunt je advertenties gewoon blijven gebruiken zonder je strategie aan te passen. Het kan wel interessant zijn om aan de slag te gaan met de nieuwe functies om zo je online aanwezigheid te verbeteren.

  Het maximale uit Google Ads halen?
  Vlijmscherp helpt je graag met het opzetten van een rendabele Google Ads campagnes. Wij zijn een gecertificeerd Google Partner en specialist op het gebied van Google Ads.

  Gerelateerde specialisme


  Display
  remarketing

  Terug naar overzicht